A kezdetek
A száraztészta gyártását családi vállalkozásban kezdtük meg, 1992-ben.
Ahogy a nagyi készítette!
Célunk az volt, hogy üzemi kereteken belül is megőrizzük a hagyományos, kézi munkával gyártott száraztészta minőségét, ízvilágát, főzési tulajdonságait, s ha majd a vevő asztalára kerül termékünk, elégedettséggel fogyassza minden nap, mert felleli benne azokat a tulajdonságokat, amelyek a régi világot idézik, s nagyanyáink finom ételeit juttatják eszébe. Alapos gondossággal választottuk tehát meg a beszállítókat, akik természetesen hazai alapanyagokkal látnak el minket. Magyarországon megtermelt, gondosan megválogatott, folyamatosan ellenőrzött, jó sikértartalmú TL-50-es minőségű búzából, valamint magyar tenyésztésű tyúkoktól származó, L-es nagyságú tojással dolgozunk, hisz a hazai származás alapkövetelmény beszállítóink felé.
Fókuszban a minőség
Nem használunk semmiféle adalékanyagot, még sót sem, s a főzésnél is megmaradó sárga színt a búzaőrlemény sikér-fehérjetartalom megfelelő aránya, valamint a tojás beszállítónktól elvárt tartási körülmények biztosítják. Tésztaféléink színre, alakra, illatra, megegyeznek a kézi készítésű száraztészták minőségével. Főzés során, mint már említettük, megőrzi színét, alakját, rugalmas marad, s nem „csirízesedik”.
Magas duzzadóképességgel rendelkezik, háziasan mondva „igen szapora”. 2,5-3 szorosára duzzad, mely a megfelelő alapanyagoknak köszönhető. 30 év alatt kitapasztalt gyártási technológia következtében minimális a szétfövés, aprózódás.
A megfelelően megválasztott alapanyagokon kívül, a házi készítéshez alkalmazkodva, Receptúránkban, és gyártási folyamatunkban figyelünk a liszt-tojás temperálására, a tészta dagasztása utáni pihentetésére, a gyártóhelyiség megfelelő hőmérsékletére, melyekkel szintén a tészta hagyományos tulajdonságait érhetjük el.
Új szint a 2000-es években!
2002-ben bevezettük az Élelmiszerbiztonsági rendszert (HACCP), mely lehetővé tette az alapanyag és csomagolóanyag, a gyártóeszközök, valamint a gyártás folyamatának fokozott, dokumentált ellenőrzési rendszerét.
2009-től „Nyomon követhetőségi” rendszerrel is rendelkezünk. Ezzel biztosítjuk beszállítóink, és vevőink részére az élelmiszer-előállítás folyamatának nyomon követhetőségét, valamint (szükség esetén) az élelmiszer, forgalomból történő visszahívhatósága érdekében az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjének, s termékünknek a biztonságát.
2009.12.18-án megkaptuk a
KIVÁLÓ MAGYAR ÉLELMISZER
(EXCELLENT HUNGARIAN FOOD)
Tanúsító Védjegy használatának lehetőségét, melynek azóta is igyekszünk megfelelni, hisz a minőség, és a Vevők elégedettsége a legfontosabb számunkra.
2017 és 2021 között egy új, korszerű üzem építését valósítottuk meg, ill. egy komplett termelői rendszer bevezetését. Közben az üzleti, kapcsolati, marketing rendszert még inkább kiépítettük, fejlesztettük pályázati sikerekkel együtt.
Termékpalettánkat a 4 tojásos termékeken kívül bővítettük 8 tojásos Prémium tésztafélékkel, tojás nélküli termékekkel és durumlisztből készült durumtésztákkal.
Emellett egy több évig tartó fejlesztés eredményeként Instant leveseket sikerült forgalomba helyeznünk, hogy vevőink megtalálják a számukra legjobb választást a „Csepi műhelyén” belül.
Magyar Élelmiszeripar által előállított termékeket forgalmazó,élelmiszer-élelmiszer jellegű kereskedelmi lánc hálózattal rendelkező piacon, (Élelmiszerboltok, Nagykereskedelmi hálózatok, Multi Áruházláncok, Melegkonyhás vendéglátók, Nagybani Piac, Webáruház) tartós és folyamatos kereskedelmi kapcsolattal rendelkezünk. Termelési és kereskedelmi célunk megvalósítása érdekében keressük termékeink forgalmazásának, további bővítésének lehetőségeit.
CSEPITÉSZTA Kft. , Jászberény
Keress Facebookon!